Ричтрак

Това са машини, които се използват за работа в затворени помещения, като складове с тесни пътеки. Те са проектирани да извършват повдигане на товари до 3 тона. Колелата са разположени под седалката на оператора, което помага да се създаде по-малък радиус на завиване. Това позволява на операторите да се ориентират в по-малки пространства и да могат да достигнат по-високи стелажи. Той позволява на операторите лесно да се придвижват по тесните пътеки и да достигат значителни височини, като същевременно запазват товароподемността. Ричтрак позволява ненадмината маневреност в най-предизвикателните складови среди. Това е машина за товаро-разтоварно оборудване, самоходен транспорт за преместване и подреждане на стоки на най-високите, многостепенни стелажи. Именно тези стелажи са инсталирани в съвременните складове. Собствениците и мениджърите на складове се опитват да използват площта и обема му възможно най-ефективно. Следователно стелажите растат нагоре и се подреждат по-близо един до друг. При такива условия само такава машина ви позволява да поддържате висока скорост на обработка на товари. Без да намалявате ефективността на работния процес, при пълно запазване на всички изисквания за безопасност.

Рециклирани машини

Ричтрака ви дава възможност да регулирате скоростта на забавяне, което ви позволява да намалявате натоварванията много бавно с минимално въздействие при достигане на нивото на земята. Бързо движение и повдигане на стоки и товари. Едновременно повдигане и спомагателна функция. Можете да издигнете производителността си на нови висоти с възможността да изпълнявате едновременно спомагателна функция, докато работите с вашия Ричтрак. Този вид машини имат лесна програмируемост. Няма да имате нужда от лаптоп, за да извършвате диагностика или да правите корекции на стойностите на периметрите в диспечера на превозните средства на тези машини. Вашият Ричтрак има огромно количество програмируемост, така че можете да го настроите според вашите нужди.

Предимства и недостатъци

Какви са основните експлоатационни предимства като складово оборудване? И какви важни недостатъци има, които трябва да се вземат предвид при оборудването на склад с подов транспорт? Този тип самоходно складово оборудване е разработено специално за гъсто опаковани, така наречените „високо ефективни“ складове. Следователно тези машини имат специфичен дизайн със следните експлоатационни предимства. Ричтракът има повишена маневреност. Компактният дизайн ви позволява да работите в проходи между стелажи с ширина от 2,6 м. Ефективно управление, висококачествено шаси на ричтрака, съчетано с малки размери на оборудването, осигурява минимален радиус на завъртане дори в натоварено положение. По отношение на маневреността, ричтракът е значително по-добър от мотокарите и е наравно с най-добрите модели електрически стакери. Капацитет на повдигане е равен на средния мотокар. Въпреки компактните си размери, ричтракът по товароподемност не отстъпва на същите мотокари от лекия и дори среден клас. До височина 4 метра, ричтрака може да повдига всякакви товари.</p.

Висока производителност

На максимална височина се подреждат товари с тегло до 800 кг. Такива резултати се осигуряват от добре изчислен център на тежестта и благодарение на противотежестта, която е част от тяговата батерия. Максимално възможна височина на подреждане на товари. Ричтраците са оборудвани с многосекционни мачти с прибираща се карета. Те осигуряват повдигане на товари до височина 8 метра. Това ви позволява да използвате вътрешния обем на затворена работна зона с максимална ефективност, което е особено важно за поддържане на рентабилността на бизнеса, повишаване на неговата рентабилност. Многосекционната мачта на ричтрака е оборудвана с независима хидравлична система. Ричтракът в складове с високи и плътно разположени стелажи е най-подходящ за поддържане на високи нива на обработка на товари. В зависимост от вида на монтираната тягова батерия, ричтракът може да работи без презареждане до 2 смени, тоест около 16 часа.

Характеристиките на ричтрака

Високият ричтрак е високоспециализиран подов транспорт. Не е подходящ за универсална употреба поради следните недостатъци. Ричтракът може да се използва само върху абсолютно равен под. Това складово оборудване е създадено специално за помещенията. Поради това ричтракът е оборудван с масивни колела с малък диаметър. Те са най-подходящи за работа с тежки товари, но се представят лошо на неравни и хлъзгави подове. Повечето ричтраци са подходящи само за употреба на закрито. Ричтракът няма защита срещу негативни атмосферни влияния, не е предназначен за резки температурни промени, а шасито му е създадено само за равен и сух под. Той е необходим само за товарене на високи стелажи, които са разположени възможно най-близо един до друг. Следователно, за да го управляват, се включват само най-опитните и квалифицирани оператори, които имат опит в трудни условия, с минимално количество свободно пространство в склада.