Често си задаваме въпроса защо да изберем електрокар пред мотокар? Изборът на подходяща машина понякога може да бъде истинско предизвикателство. Преди да закупите складова техника независимо дали е нова или втора употреба, трябва да имате представа за предимствата и недостатъците на различните видове. Основният фактор, оказващ влияние при избора е Вашата складова база. Трябва да сте наясно каква площ ще отделите за работни коридори, колко тежки и с какви размери стоки и материали ще се превозват и подреждат, какъв интензитет на работа ще има, до каква височина ще се подреждат стоките, каква е подовата настилка в помещенията или на открито. За това ще се спрем накратко на някои от основните характеристики на различните видове и тяхното приложение. Електрокарите са по-маневрени и поддръжката им не е скъпа. Батериите им са пригодени за 8-часов работен режим. Като недостатък може да се посочи дългото време за заряд на батерията, което причинява неудобство при двусменен или трисменен режим на работа.

Защо да изберем мотокар

Решението на проблема е в осигуряването на друга заредена батерия. Електрокарите са по-безшумни и не отделят никакви вредни емисии, предназначени са за работа в закрити помещения и по изключение на открито. Газокарите могат да работят на открито и на закрито. Поддръжката им е евтина, зареждането с гориво става бързо. Ако планирате да закупите газокар трябва да имате подходящо, пожарообезопасено място за съхранение на бутилките. В сравнение с електрокарите и дизеловите мотокари, експлоатационните разходи на газокарите са най-високи. Дизеловите мотокари могат да работят предимно на открито. Също като газовите и тук трябва да предвидите пожарообезопасено място за съхранение на гориво. Нашите специалисти са разработили примерено сравнение на годишните експлоатационни разходи между елекрокар и газов мотокар и двата с товароподемност 1500 кг, при 6 часов режим на работа.

Мотокар или електрокар

Подробности, колко може да спестите, ако закупите електрокар може да прочетете в тази статия. Въпреки непрекъснатите подобрения, които се правят в конструирането на двигателите на газовите и дизеловите мотокари, електрокарите си остават по-безшумни и не отделят вредни емисии и вредни газове. Ако складът Ви има тесни коридори, а стоките са тежки и трябва да се преместват и подреждат на голяма височина тогава логичният избор който може да направите, е да се спрете на рийчтрак. Този вид машини предлагат отлична маневреност, компактни размери и ниски експоатационни разходи, комфорт за водача и добра видимост. Стакерите са високоповдигачи с максимална товароносимост до 2000 кг. Предпочитани са за работа в различни складове, бази и магазини поради маневреността и лесното им управление. Стакерите се разделят на два вида те могат да бъдат механични или електрически.